HTML

Bolondok Hajója

Kritika a mindennapi politikáról, gazdaságról és egy cseppnyi kultúra. Hogy ne csak a bolondoké legyen az a hajó... Kövess minket már facebookon is! https://www.facebook.com/BolondokHajojaBlog

Friss topikok

  • Egy matróz: Ha egy ember mindig átmegy a piros lámpán, a rendőr nem büntetheti meg még a kereszteződés előtt, ... (2012.05.05. 20:48) Az ártatlanság vélelme
  • pötsch: Őszintén, csak úgy tudnék választani, ha vennék mindkettőből egyet-egyet, majd kóstolás után a fin... (2012.04.23. 22:04) Egy 27 tagú klub...
  • pötsch: Az eu. részben hibás a mezőgazdaság hanyatlásáért, elég csak bemenni egy boltba, mit lát az ember:... (2012.04.19. 21:10) Mezőgazdaság vs. Európai Unió
  • tisztakéz: Gratula neki!!!!! (2012.04.17. 21:24) Nem nyert a józan ész
  • SzökeCiklon: @szokratesz68: nem biztos hogy olyan bolond az, csak nem mer kimenni a nyílt vízre, hátha ő maga i... (2012.04.17. 13:27) A nyalókának mindig csak a Jobbik felét...

Archívum

2012.04.15. 14:43 Egy matróz

Megfontolt törvényhozás

  Még a mostani kormányzati ciklusban, legkésőbb 2013 végéig egyszer és mindenkorra rendezhető a régóta húzódó ügynökkérdés – jelentette ki a fideszes Gulyás Gergely a Vasárnapi újság című műsorban. Úgy néz ki az eddigi törvényhozási roham bizonyos pontokon lelassul, hiszen megfontoltan kell lépni. Érdekes módon ez a megfontoltság eddig nem jellemezte kormányunkat.

sarlokalapacs.jpg

  Az ügynökkérdés rendezését elég ráérősen kezeli a Fidesz, arra hivatkozva, hogy a téma megköveteli a megfontoltságot. A kormány ígérete szerint május 15-ig előterjeszti egy bizottság felállításának javaslatát, ami azt jelenti, legkésőbb ősz elejére talán meg is alakul ez a bizottság. Ha az emberek naivak lennének, mindenki számára meglepő lenne ez a hirtelen lassulás a törvénykezésben.

  Hiszen az alkotmányt gyorsabban írták meg, és fogadták el, mint ahogy most rendeznék az ügynökkérdést. Az alkotmány-előkészítő bizottság 2010. július 20-án kezdte meg munkáját, és 2011. április 18-án már el is fogadták az új alkotmányt. 9 hónap elég volt ahhoz, hogy egy alkotmányt megírjanak, megvitassanak, és elfogadjanak.

  Az Alkotmánybíróság jogkörének csorbításához elég volt pár nap, hogy beterjesszék a Parlament elé. Az Alkotmánybíróság 2010. október 16-án semmisítette meg a kormány egy törvényét, mire november 16-án súlyosan csorbították jogait. Kerek 1 hónap elég volt egy elég súlyos törvény beterjesztéséhez, megvitatásához, és elfogadásához.

  A magánnyugdíj-pénztárak államosításához szintén elég volt pár hét, hiszen Matolcsy György 2010. november 24-én jelentette be a tervet, és december 13-án már el is fogadták. 3 hét elég volt ahhoz, hogy közel 3000 milliárd forintnyi lakossági megtakarítást államosítson.
   És még hozhatnánk példákat arra, hogy a felsőoktatás átszervezéséhez mennyi idő kellett nekik, a korkedvezményes nyugdíjak átszervezéséhez mennyi idő kellett nekik, láthatjuk hogy sokszor egy hónap se kell egy-egy kardinális kérdés megoldásához.

  No de az ügynökkérdés. Az ügynökkérdés rendezéséhez a Fidesz közel 2 évet tart szükségesnek, ilyenkor jogosan kérdezzük: Miért? Valószínűleg meg lenne a saját, előre megírt és betanult mondókájuk , ami valószínűleg úgy kezdődne hogy: Ez egy komoly kérdés, amit nem lehet elkapkodni…. Persze ennek a háttere roppant egyszerű: benne vannak nyakig az ügynökkérdésben, és ki kell találni valamit, hogy hogyan kerüljenek belőle ki jól. Ehhez pedig idő kell. No meg egy bizottság. A végén persze úgyis kiderül: mindenki ártatlan bárányka volt az előző rendszerben, és még véletlenül sincsenek a mai Országgyűlés tagjai közt régi jó elvtársak és párttitkárok.

6 komment · 3 trackback

Címkék: politika reform rendszerváltás kommunizmus párttitkár Fidesz Orbán Viktor Magyarország Kövér László Lázár János


A bejegyzés trackback címe:

https://bolondokhajoja.blog.hu/api/trackback/id/tr644443554

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Lászlóné tényleg politikus? 2012.04.15. 17:07:09

A Wikipedia bejegyzése, amely Némethné Zsuzsikát, az 59 éves, középfokú végzettségű nemzeti fejlesztési minisztert politikusként említi, a nap vicce kategória győztese. Némethné az a gazdasági szakember, akinek nincs felsőfokú végzettsége. Egy 1976-ban...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.04.15. 17:04:42

Nemzetgazdasági miniszterünk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám mind MSZMP-s, mind “demokrata” múltja alatt jó pénzt kapott azért, hogy igazgatott, elnökölt, kurátorkodott és tanácsokat adott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságá...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.04.15. 17:02:56

Egy évnyi szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van, 24 éve megélhetési politikus, aki 1990 óta ki se tette a lábát a Parlamentből, hogy körbenézzen a magyar valóságban. Szónoki képességei rendkívüliek, a politikai marketing és a tömegmanipuláció t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.15. 17:18:21

Törvénykezni a bíróságok szoktak, sosem a parlament.

beatr 2012.04.15. 17:30:58

hmmm.. a parlament nem törvénykező, hanem törvényhozó.

Lacdelo 2012.04.15. 17:37:02

Magyarorszag a gazdasagi es tarsadalmi osszeomlas hatarara kerult a 2 eves Fidesz kormanyzasnak koszonhetoen. :(
- Inkompetens gazdasagpolitika SZJA egykulcsositasa, vallalkozok sanyargatasa (banki kolcsonok befagyasztasa, minimalber megemelese).
- Magyarorszag kulfoldi tekintelyenek teljes lerombolasa - EU ellenesseg.
- Elrontott tarsadalompolitika - szegenyseg es nyomor elmelyitese es a gazdagok favorizalasa.
- Demokracia kiherelese (AB kiherelese, birosagok lefejezese, Media Tanacs egyoldalusaga= lasd Klub Radio)
- Korrupcio allami strategiaba valo beepitese (lasd Angyan oligarchazasa, 20%-os fideszes politikusok szabadrablasa, kozbeszerzesek atlathatatlansaga).

Az is csoda lenne ha a Fidesz kormany kihuzna 2014-es valasztasokig. 2014-ben le kell valtani ezt a kormanyt bal vagy jobb uj/regi demokratikus partokkal.

Ha nem lesz IMF megegyezes, akkor Magyarorszag gazdasagi ongyilkossagot fog elkovetni a Fidesznek koszonhetoen.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.15. 17:45:45

Egy ősfideszes fogja megteremteni a nemzeti egységet?
Megint sunyi, aljas, szarházi orbáni döntés!
Az ellenzéket, a népet miért nem kérdezték meg?
csak népszavazással lehetne egységes támogatásról beszélni.
Amíg Orbán és Gyurcsány képben van , nem lesz béke a hazában.
Hogy mersz venni állampapírokat, mikor kedvük szerint alakíthatnak, módosíthatnak mindent?

Ezt is nyugodtan, pofátlanul elvehetik!

Készülj a májusi nagy észheztérítő tüntetésekre, mert itt az idő.

Magyarország jobbat érdemel, Orbán takarodj!

Egy matróz 2012.04.15. 17:46:17

Elnézést a téves címért, és köszönöm a javítást:)

szokratesz68 2012.04.15. 18:13:48

gondolom azért kell olyan sokára meghozni a döntést mert addigra sikerül ledarálni, elégetni, komposztálni, (előbbiekből szabadon választható) a sok jelentést, személyi aktát.
no meg az ezt a piszkos munkát is ki kell majd fizetni valahogy. mert azért az mégsem járja a XXI.században, hogy lenyilazzák őket mint Attila temetőit.
süti beállítások módosítása