HTML

Bolondok Hajója

Kritika a mindennapi politikáról, gazdaságról és egy cseppnyi kultúra. Hogy ne csak a bolondoké legyen az a hajó... Kövess minket már facebookon is! https://www.facebook.com/BolondokHajojaBlog

Friss topikok

  • Egy matróz: Ha egy ember mindig átmegy a piros lámpán, a rendőr nem büntetheti meg még a kereszteződés előtt, ... (2012.05.05. 20:48) Az ártatlanság vélelme
  • pötsch: Őszintén, csak úgy tudnék választani, ha vennék mindkettőből egyet-egyet, majd kóstolás után a fin... (2012.04.23. 22:04) Egy 27 tagú klub...
  • pötsch: Az eu. részben hibás a mezőgazdaság hanyatlásáért, elég csak bemenni egy boltba, mit lát az ember:... (2012.04.19. 21:10) Mezőgazdaság vs. Európai Unió
  • tisztakéz: Gratula neki!!!!! (2012.04.17. 21:24) Nem nyert a józan ész
  • SzökeCiklon: @szokratesz68: nem biztos hogy olyan bolond az, csak nem mer kimenni a nyílt vízre, hátha ő maga i... (2012.04.17. 13:27) A nyalókának mindig csak a Jobbik felét...

Archívum

2012.04.14. 18:56 Egy matróz

A nyalókának mindig csak a Jobbik felét...

A Jobbik kiáll az európai nemzetek összefogása mellett, de hazánknak ki kell lépnie az Európai Unióból – jelentette ki Szegedi Csanád. A jobbikos EP-képviselő úgy látja, ez az egyetlen módja annak, hogy Magyarország gazdasági tekintetben talpra álljon. A Jobbik folyamatosan arről beszél, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az Unióból. De mennyire meggyőző hallani ezt egy olyan ember szájából, aki havonta felveszi a fizetést a minket "kizsákmányoló" Uniótól, és bár fél éve hajtogatja, hogy  ki kell lépni, ő azonban még mindig EU-képviselő? 

szegedicsanadep.jpg


Ha valaki komolyan gondolja azt, hogy ki kell lépni az EU-ból, és eközben ő EP-képviselő, akkor legjobban úgy tudna "demonstrálni" az EU ellen, ha lemondana a mandátumáról. Hiszen ki az, aki egy kizsákmányoló, gonosz, gyarmatosító szolgálatában akar dolgozni? Persze, erre azt mondják, hogy képviselik hazánk érdekeit. Saját magukat cáfolják, hiszen ők is kijelentik, hogy nincsenek eléggé érvényesítve hazánk érdekei, ami vagy azt jelenti hogy rosszul dolgoznak, vagy azt, hogy teljesen fölöslegesen. Mindkét esetben jöhetne a demonstráló mandátumról való lemondás. Számomra nem meggyőző az a képviselő, aki azt mondja, hogy lépjünk ki az EU-ból, eközben hatalmas fizetést vesz fel ugyanott. Hogy mennyit is? 2009 óta az EP képviselők egységes fizetést kapnak, bruttó 7956 eurót. Ehhez hozzácsapódik általános költségtérítés címén 4300 euró, plusz a napidíj, amit a Parlament a parlamenti szerveknek az Európai Közösség területén tartott hivatalos ülésein való részvétel minden olyan napjára kifizet, amikor a képviselő szolgálatot teljesít. Ez naponta 304 euró. (amennyiben tényleg ott volt). Az Európai Közösség területén kívüli hivatalos ülésekért napi 152 eurót kapnak. A nem hivatalos utazásaikat évente maximum 4200 euróig fizeti az EU, a Brüsszelben illetve Strasbourgban tartott ülésekre való utazást bizonylat ellenében megtéríti az EU (akkor is, ha első osztályon utazott vonaton, vagy business osztályon repülőgéppel). Ha az ember eltekint a napidíjaktól, és az utazási költségektől, még akkor is bőven 3 millió forint feletti havi fizetés az eredmény. Nos, ezek után nekem biztos nem lenne képem ahhoz, hogy papoljak az Európai Unióról, mint kizsákmányoló szervről.
Érdemes az indoklásra is kitérni, és láthatjuk, hogy a Jobbik csupán népszerűség hajhászás miatt mondogatja ezt, most már nagyjából heti rendszerességgel.

Az EU-ból oly módon kell kilépnie Magyarországnak az EP-képivselő szerint, hogy a határok átjárhatósága megmaradjon, úgy mint Norvégia vagy Svájc esetében. „A schengeni övezeten belül maradnánk, és megtartanánk nyugat-európai partnereinket.

Az EU-ellenes politikánkra már amúgy is rossz szemmel néznek Nyugaton, így nehéz lenne elképzelnem, hogy kilépnénk az EU-ból és még diktálhatnánk is. Norvégia vagy Svájc esete rossz példa, hiszen ők be se léptek. Mivel arra még precedens nem volt még az EU-ban, hogy valaki kilépjen, így nem lenne mire hivatkoznunk az eljárásban, ha esetleg rosszabbul jönnénk ki a dologból, mint azt korábban honatyáink elképzelték.

A mai Magyarország 30 millió ember ellátására képes mezőgazdasági szempontból. Ma a kvótarendszer azonban gátat szab annak is, hogy az itt élő 10 millió ember számára megtermeljünk mindent.

Előző írásomban kitértem arra, hogy Magyarország mezőgazdaságát nem az EU fojtja el, hanem a birtokszerkezet, illetve a földtörvény.

A Jobbik Európai Uniós koncepciójába nem fér bele a szlovák nyelvtörvény, a Beneš-dekrétum, illetve az sem, hogy a magyar gazdák kevesebb támogatást kapnak, mint a nyugat-európaiak.

Az EU agrártámogatásának alapját többek közt az üzem nagysága, és annak életképessége adja. Mivel Magyarországon a rendszerváltáskori kárpótlásnak köszönhetően többnyire életképtelen törpebirtokok üzemelnek, sokuk nem jogosult a támogatásokra, míg a nyugati mezőgazdasági struktúrában az egy gazdaságra jutó termelő terület nagyjából 2-3x-osa a magyarokénak. Így nyugaton több gazdaság jogosult a támogatásokra, mint Magyarországon. Ennek ellenére Magyarország is bőven kap agrár támogatást, sőt mióta beléptünk az EU-ba, a mezőgazdaság nagyobb mértékű támogatásokban részesül. Ami szintén nem azt mutatja, hogy gyarmatosítana vagy elnyomna minket az Európai Unió.

Természetesen ezzel a Jobbikban is tisztába vannak (legalábbis reméljük), és egyszerűen csak szavazatokat gyűjtenek az ilyen kijelentésekkel, hogy meggyőzzék a Fideszből kiábránduló, de EU ellenes szavazópolgárokat. Ugyanígy népszerűség növelés hajtja Mirkóczkit mikor törvényjavaslatot nyújt be, Szegedi Csanádot, mikor havonta kétszer ki akar lépni az EU-ból , és az egész Jobbikot, mikor a Magyar Gárda kezét fogták (be is jutottak vele a Parlamentbe, azóta eltűnt a süllyesztőben) .

3 komment

Címkék: politika gazdaság gyarmat Jobbik Magyarország EU Európai Unió Szegedi Csanád


A bejegyzés trackback címe:

https://bolondokhajoja.blog.hu/api/trackback/id/tr694430347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szokratesz68 2012.04.14. 20:30:22

tömören összefoglaltad,de sajnos mint padlósúroló matróz, nem sokat változtat a lényegen: a hajó parancsnokság bolond::)

SzökeCiklon 2012.04.17. 13:26:11

" Magyarország mezőgazdaságát nem az EU fojtja el, hanem a birtokszerkezet, illetve a földtörvény"
ha egyszer van föld, van kapa, akkor mi a hiba? mert Béla bácsinak szinte mindene megvan, csak kenyeret meg tejet vesz a boltban, de mégsem él meg a földjéből ami mindent megterem neki amire szüksége van, ez hogyan van?
az utolsó bekezdéshez csak annyit, hogy a politika sosem volt tiszta, ez a jobbik módszere a szavazatszerzéshez, az mszp annó pénzt és virágot adott a nyugdijasoknak, ez korrekt volt?

SzökeCiklon 2012.04.17. 13:27:35

@szokratesz68: nem biztos hogy olyan bolond az, csak nem mer kimenni a nyílt vízre, hátha ő maga is vizes lesz?
süti beállítások módosítása