HTML

Bolondok Hajója

Kritika a mindennapi politikáról, gazdaságról és egy cseppnyi kultúra. Hogy ne csak a bolondoké legyen az a hajó... Kövess minket már facebookon is! https://www.facebook.com/BolondokHajojaBlog

Friss topikok

  • Egy matróz: Ha egy ember mindig átmegy a piros lámpán, a rendőr nem büntetheti meg még a kereszteződés előtt, ... (2012.05.05. 20:48) Az ártatlanság vélelme
  • pötsch: Őszintén, csak úgy tudnék választani, ha vennék mindkettőből egyet-egyet, majd kóstolás után a fin... (2012.04.23. 22:04) Egy 27 tagú klub...
  • pötsch: Az eu. részben hibás a mezőgazdaság hanyatlásáért, elég csak bemenni egy boltba, mit lát az ember:... (2012.04.19. 21:10) Mezőgazdaság vs. Európai Unió
  • tisztakéz: Gratula neki!!!!! (2012.04.17. 21:24) Nem nyert a józan ész
  • SzökeCiklon: @szokratesz68: nem biztos hogy olyan bolond az, csak nem mer kimenni a nyílt vízre, hátha ő maga i... (2012.04.17. 13:27) A nyalókának mindig csak a Jobbik felét...

Archívum

2012.04.10. 17:22 Egy matróz

Változó idők, változó vélemények...

Ez az írás egy kis összefoglaló arról, milyen gyorsan képes egy-egy vélemény formálódni, hogy a szélkakas milyen gyorsan forog,  attól függően, hogy ellenzéki vagy kormánypárti az ember.  A legjobb természetesen az lenne, ha ezt az írást az érintettek is olvasnák, hátha kissé elgondolkoznának azon, hogy pár éve a szöges ellentettjét mondták annak, amit ma csinálnak.Természetesen a Fidesz ellenzéki gondolkodásáról szeretnék itt szót ejteni a teljesség igénye nélkül, illetve arról, miként változott ez meg, azóta, mióta kormányra kerültek. Az ellenzéki-Fidesztől származó összes idézett szöveg megtalálható a Fidesz hivatalos weboldalán (fidesz.hu) .

220089.jpg

Az ember nem tudja, hol kezdjen neki, így én megpróbálok általános viselkedéstől, konkrét lépések felé haladni. Nem azokról szeretnék írni, amit mindenki minden nap hallhat – 2 hét alatt rendet teszünk, 2008-as népszavazás - , hanem azokról, amelyek kis gyöngyszemek,  és talán már nem mindenki emlékszik rá.

  A kormányunknak sokan felróják azt, hogy nem egyeztet a szakszervezetekkel, teljesen egyedül kormányoz, egyedül hoz döntéseket. Érdemi egyeztetés nélkül vitte végig törvények tucatját.  Ez váltotta ki az emberekből a tucatnyi tüntetést, a 123 napja tartó éhségsztrájkot, és még sorolhatnánk. A kormány egyik tüntetés hatására se változtatott elképzelésein. Még akkor se, ha közel 100 ezer fő nagyságú tömeg gyűlt össze kifejezni a nemtetszését.

Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. – Szijjártó Péter, 2008. december 20.

  Ma a Fidesz a külföldi elemző cégek elemzéseit, külföldi sajtó írásait, megjegyzéseit egy ország elleni spekulációs támadásnak tudja be. Gondoljunk csak a leminősítésekre,  az Európai Unióra, illetve arra, hogy szerinte külföldön az ellenzék terjeszti a rossz híreket Magyarországról.

Alig néhány nap telt csak el azóta, hogy az MSZP-kormány a magyar növekedési kilátás javítását jelentette be, máris óriási maflásokat kap a legfontosabb külföldi elemzőktől. Ma az Economist Intelligence Unit, a világ legnagyobb gazdasági elemző cége közölte, hogy Magyarország egyike lesz azon néhány országnak, amelyek teljesítménye még az idén is csökken. – Cser Palkovics András, 2010. január 25.

Láthatjuk, hogy 2010. január 25-én még fontosnak tartották kihangsúlyozni, mit is gondol a külföld. Manapság a külföld véleménye nem meghatározó, csak spekulánsok,és ellenségek.
 

Ingatlanadó. Újabb érzékeny téma sokak számára. Főképp a Fidesz számára. 

  Van tehát min rágódni, így az ingatlanadóval inkább ne fárasszák magukat újra a szocialisták. A Fidesz ugyanis megvédi az embereket az ingatlanadótól - függetlenül az azt bevezetni szándékozók pártállásától. - Cser Palkovics András, 2010.január 31.

 

  Pártemberek fontos helyre ültetése nem áll messze a Fidesztől, ennek ellenére, az MSZP szemére vetették, mikor az a KSH élére saját embert tett,  hozzátenném, hogy jóval fontosabb posztokra – köztársasági elnök, Kúria elnöke, Alkotmánybíróság – ültette saját embereit.

Példátlan nyíltsággal folytatják a szocialisták azt a gyakorlatot, hogy kormányzásuk végóráiban haverokkal, számukra megbízható káderekkel töltik fel az állam működése szempontjából kulcsfontosságú független intézmények vezetését. – Navrasics Tibor, 2009.október 29.


 
  A leminősítéseket spekulációs támadásoknak véli a Fidesz, és több tucat új adót hoznak be.


Ismét lesújtó ítéletet mondtak külföldi befektetők a Bajnai-kormány tevékenységéről. A tokiói Rating and Investment a kormányzati megszorításokra és a túl magas adókra hivatkozva minősítette le ma Magyarországot. A japán befektetők szerint a magas adók és a Bajnai-kormány megszorításai azért veszélyesek, mert gyengítik a magyar gazdaságot, akadályozzák a gazdasági növekedést. Ma ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz által javasolt út a helyes: az adók csökkentése, és brutális megszorítások helyett a gazdasági növekedés beindítása. Álláspontunk szerint a külföldi befektetők a mai leminősítéssel a 2010-es költségvetés tervezetéről is véleményt mondtak, ezért azt haladéktalanul vissza kell vonni. Fidesz - Gazdasági Kabinet, 2009. október 7.


Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. A sorozatban negyedik - nagy hitelminősítő intézet általi - leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség. Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált. – Tállai András, 2008. július 28.



  A felsőoktatási reform hatására több tíz ezerrel  kevesebb diák jelentkezett a felsőoktatásba. A kormány nem tartja ezt negatívumnak.  Sőt még a két lépcsős tandíjat is bevezették, a régebbi árakat feljebb tolták
.

A tandíj bevezetésének állandó lebegtetése és a képzési szerkezet meggondolatlan átalakítása oda vezettek, hogy az elmúlt évtizedben soha ilyen kevesen nem jelentkeztek még főiskolára és egyetemre, mint idén: 2004-ben még 167 ezren, 2008-ban viszont már mindössze 96 ezren kérték felvételüket valamely felsőoktatási intézménybe. Pokorni Zoltán, 2008.július 24.

A jelenlegi infláció 5,9%.

  A vártnál is rosszabbak a legújabb inflációs adatok ( 6,0% - a szerző), ami nagyon rossz hír a magyar gazdaságnak, a vállalkozásoknak, a családoknak és a nyugdíjasoknak. A szocialisták a hatalomhoz görcsösen ragaszkodva csak túlélni akarnak, alkalmatlanok a válságkezelésre. A kisebbségi kormányzás mély válságba sodorta az országot, amiért Gyurcsány Ferenc a hibás. - Cser Palkovics András, 2008.augusztus 12.

Ide írnom kellene egy összefoglalót, de úgy érzem, a tények magukért beszélnek...

Szólj hozzá!

Címkék: ellenzék Fidesz Magyarország Kormány


A bejegyzés trackback címe:

https://bolondokhajoja.blog.hu/api/trackback/id/tr494381211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása